Archief

NIEUWS

Hemicuda Rally: Reacties Taveirne en Algoedt

Jimmy Taveirne: “Goede tijden niet beloond met podium”

Jimmy Taveirne en Melvin Florissoone zagen afgelopen weekend in de Hemicuda rally hun vooropgestelde doel, het podium, op de laatste proef nog in het water vallen. Een kapotte dumpvalve deed het duo uiteindelijk als vijfde eindigen.

Tevredenheid en teleurstelling dus in het kamp van ERT na afloop van de wedstrijd.

Taveirne“Na drie maanden zonder wedstrijd voor mij kwamen we de derde en vierde proef goed op dreef en wilden de tweede ronde beginnen aanvallen,” begint Jimmy. “We slaagden in onze opzet, want met twee keer een tweede tijd algemeen, na de sterk rijdende Bert Coene en de ongenaakbare Andy Lefevere, stonden we reeds vierde. Na het uitvallen van Andy was ons vooropgesteld doel, het podium, bereikt. We hoopten deze plaats vast te kunnen houden, of te verbeteren, want de kloof op plaats 2 was toen 17 seconden. Jammer genoeg kwam net voor de start van KP5 een waarschuwing op het dashboard dat er een probleem zou zijn met de diffs. Er werd dus met een reserve gereden om niet van de baan te gaan en 18 seconden tijdsverlies was ons deel. Achteraf zou blijken dat het loos alarm was, maar een derde plek vasthouden werd zo ons doel. Het leek ons ook te lukken tot op de voorlaatste KP, 100 meter voor de finish, de dumpvalve het begaf. Zo verloren we op de laatste proef 30 seconden en ook onze derde plaats. Uiteindelijk zijn we vijfde geworden op slechts 6 seconden. Jammer, maar we zijn tevreden van onze wedstrijd. Een grote proficiat aan het ganse podium, wij nemen revanche in Kortrijk!,” aldus een strijdlustige Jimmy Taveirne.

Voor het duo Brown – Capoen, zat het er na een 18e tijd op de eerste KP al op. De Mitsubishi Lancer Evo VI werd aan de kant gezet met een cardanbreuk.  De volgende wedstrijd voor ERT wordt de 6 Uren van Kortrijk. Deze gaat door op 21 en 22 november.

Cris Algoedt en Danny De Busschere parkeren de Danneels BMW 1M net buiten de top 10

Nog voor de rally goed en wel op gang geschoten was waren wij al op achtervolgen aangewezen. Danny  maakte een fout door te vroeg in te klokken op kp Kortemark, zodoende hadden we één minuut straftijd aan ons been. Een mooi resultaat mochten we immers vergeten. Niets werd minder waar.

Wij vergaten even de straftijd en gingen er vol voor. Meteen werd een 9de tijd algemeen geklokt en na de éérste lus tuimelden met de extra minuut van plaats 12 naar plaats 22 algemeen. Na kp 6 waren wij reeds terug opgeklommen naar plaats 15 algemeen met telkens top 10 tijden. Na 2/3 wedstrijd  stonden we op plaats 14. De laatste lus dan. Cris perste nog eens alles uit de BMW DANNEELS 1M met een zeer mooi resultaat. Op kp 10 Houthulst werd een 6de tijd geklokt. Een 11de plaats algemeen was ons deel .

Ondanks de aanvalslust van Cris was een top 10 plaats niet meer bereikbaar. Zeker een mooi resultaat gezien de omstandigheden. We hebben ons alvast super geamuseerd. Een woord van dank voor onze service crew van KB-Racing die feilloos instonden voor de service .