Berichten

Archief

NIEUWS

BK Rally Van Haspengouw: Review Tobi Vandenberghe

Tobi Vandenberghe en co Bert Feys keken vol spanning uit naar de eerste manche van het Belgische Historic kampioenschap 2014. Voor de piloot werd deze wedstrijd verreden op onbekend terrein, en ook de klassementsproef Zepperen met het vele onverhard zorgde voor een grote uitdaging.

“De eerste proef behaalden we echter reeds de 5de tijd, en op de 2de proef deden we nog beter met een 4de tijd. Een top 5 eindresultaat behoorde dus zeker tot de mogelijkheden. Dat de eerste rally voor sommige teams iets te vroeg komt bleek al snel. Niet alle wagens bleken even goed voorbereid en sommigen hadden snel te kampen met technische problemen. Hiervan konden wij profiteren en schoven we omhoog in klassement om halfweg de dag post te vatten op een 2de positie. Met de snelle Porsche van Glenn Janssens op positie 3 beloofde de 2 de wedstrijdhelft zeker pittig te worden. Glenn was van plan alle registers te openen om de 2de plaats binnen te halen. We hebben deze aanvallen echter perfect gecounterd door zelf ook nog net een tikkeltje sneller te rijden.

Zeer tevreden mochten we ‘s avonds als 2de over het podium, en dat voor een eerste kennismaking met de Haspengouw rally. Terloops slaagden we er ook in om de snelste tijd te rijden op de onverharde proef in Zepperen, onverharde parcours liggen ons dus blijkbaar.”

Next op onze planning : Circuit des Ardennes in Dinant !