Archief

NIEUWS

VAS: Reacties Rally Van Linter

Erik Degeling – Els Ons (Mitsubishi Lancer Evo 6) (kl 3I)

Erik: “Op zondag 22 september stond onze thuiswedstrijd, de rally van Linter, op het programma. Jammer genoeg moest de organisatie daags voor de wedstrijd een proef aflassen wegens het tekort aan baanposten, waardoor het een wedstrijd werd met 2 proeven die elk 6 keer moesten worden afgewerkt.

De verkenningen werden op een droog parkoers afgewerkt. Aangezien de weersvoorspellingen voor het weekend zeer goed waren was de verbazing dan ook groot toen het op zondagmorgen lichtjes regende. Dit zorgde voor twijfel over de bandenkeuze. Uiteindelijk besloten we van start te gaan op slicks. Maar dit bleek al snel een verkeerde keuze te zijn. De eerste proef verliep nog vrij vlot, maar de 2de proef lag er een stuk natter bij en met de gekozen banden kregen we soms gewoon geen grip en ook sommige remzones lagen er spiegelglad bij. Daarom werd deze proef wat rustiger afgewerkt met wat tijdverlies als gevolg.

Vanaf de 2de ronde gingen we over op intermedium banden, wat een goede keuze bleek te zijn. De tijden werden aanzienlijk verbeterd waardoor we in de 2de ronde meedraaiden in de top 3.

Vanaf de 3de ronde werden alle registers opengetrokken. We stonden 4de algemeen, maar alles was nog mogelijk. Tijdens de 3de ronde verdween de leider, Eddy Vandevelde, van het strijdtoneel en door de scherpe tijden die we reden konden we onmiddellijk doorschuiven naar de 2de plaats algemeen op 11 sec. verwijderd van de eerste plaats die in handen was van Patrick Diels. Het beloofde een spannende strijd te worden.

In de 4de ronde konden we 2 seconden van onze achterstand wegwerken, maar Patrick had blijkbaar nog een klein beetje reserve. In de voorlaatste ronde kon hij terug iets verder uitlopen.

Maar we besloten om te vechten tot de laatste meter. De voorlaatste proef zetten we alles op alles, maar we konden onze achterstand niet verkleinen. We beseften dat de 1ste plaats in normale omstandigheden niet meer haalbaar was. Patrick reed nog een snelle laatste proef en kon zo de overwinning mee huiswaarts nemen. Wij werden 2de algemeen op 14 sec. van de overwinning en ook de beker van eerste dame mocht door Els in ontvangst genomen worden. Jammer van de verkeerde bandenkeuze, maar toch een mooi resultaat voor eigen publiek. Onze volgende geplande wedstrijd is de Rally de Mettet op 27 oktober.”

Gunther Luyckx – Luc Avonds (Peugeot 106 Rallye) (kl 1A)

IAfgelopen weekend vond de Short Rally Van Linter plaats. Het FBR Champion Lubes Team was hier aanwezig met de Peugeot 106 Rallye van Gunther Luyckx. Copiloot van dienst was Luc Avonds. Ondanks het pijlsnelle parcours, wat alles behalve ideaal is voor de kleine Peugeot, was het doel van deze rally wat kilometers te maken en te amuseren. Dit alles is zeker geslaagd!!! Een mooie klassewinst en 17de algemeen was het resultaat. Meer zat er niet in voor de Peugeot op dergelijk parcours. Na deze Short Rally nadert ook het Criterium kampioenschap zijn finale ontknoping voor het FBR Champion Lubes Team.