Berichten

Archief

NIEUWS

F: Derde zege op rij voor Brunson in Rallye Le Touquet

Eric Brunson en co David Heulin reden van start tot aankomst aan de leiding en werden dan ook als verdiend winnaar afgevlagd. Voor Brunson is het de derde overwinning op een rij en het leek allemaal zó vanzelfsprekend maar de winnaar wist te vertellen dat niets minder waar was. “De verkenningen liepen in het honderd, even dacht ik zelfs niet te kunnen starten. Gans de wedstrijd leken vele kleine probleempjes ons stokken in de wielen te steken en Cuoq gunde me geen minuut rust.” Met 3 overwinningen op een rij en een tweede plaats op vijf jaar tijd mag de Normandiër zich langzamerhand “Mister Le Touquet” noemen.

Het podium was een kopie van de editie 2012 met Cuoq op de tweede en Pierre Roche op de derde plaats. Jean-Marie Cuoq was tevreden met het resultaat, “Het geeft me een tevreden gevoel om met de Citroen C4 WRC op slechts 23,9 seconden te eindigen van Brunson. Het is nog maar de tweede wedstrijd met deze wagen en beetje bij beetje begin ik deze kampioenenwagen te leren kennen. Was het met de Focus geweest, dan zou ik ontgoocheld zijn maar nu weet ik dat het seizoen 2013 ons wel eens mooie resultaten zou kunnen opleveren.”

Voor Pierre en Martine Roche met de Mini Countryman WRC was de derde plaats het hoogst mogelijk haalbare en zeker na het vervangen van een lekke band waarmee het team heel wat tijd verloor. Om hun prestatie nog wat kleur te geven reden ze de laatste scratch van de wedstrijd, die op de dijk van Le Touquet. Ze waren er 0,4 seconden sneller dan die andere pechvogel die ook al een lekke band moest vervangen, Maurin met de Ford Fiesta WRC. Van plaats negen doorstoten naar een 4e plaats algemeen was een de meest opvallende veranderingen in het algemeen klassement tijdens de tweede wedstrijddag.

Jean-Nicolas Hot reed een zeer regelmatige wedstrijd, ontweek alle “valkuilen” met de Subaru Impreza N15 en behaalde dan ook een verdiende overwinning in de klasse N. Hot-Nicolet eindigden op een 7e plaats in het algemeen klassement achter Snobeck (Subaru Impreza WRC), Knapick (Peugeot 206 WRC) en Bayard (Toyota Corolla WRC).

Hoe Gilles Nantet er in slaagde om de Porsche GT3 996 op de weg te houden, rekening houdend met de regen, de sneeuw en de soms kompleet versleten wegen, het is een raadsel! Winnaar in de GT 16, een negende plaats algemeen op minder dan 6 seconden van de winnaar in groep N een indrukwekkende prestatie.

De top-10 wordt afgesloten door Arnaud Mordacq, met de Mitsubishi Lancer Evo X tweede in de N 4. De enige overblijvende Peugeot 208, die van Martin Charles, bereikte Le Touquet op een 11e plaats en kreeg de beker als winnaar in de R 2.

Aan Belgische zijde bereikte enkel Joachim Wagemans de eindmeet. De jonge Antwerpenaar legde met zijn Ford Fiesta R2 beslag op de 40ste plaats. Stefaan Prinzie (Lancer Evo X) beleefde een minder succesvol weekend dat na 3 kp’s beëindigd werd door een defecte versnellingsbak.

De troostprijs voor de pechvogel van de dag mag gerust uitgereikt worden aan Alain Lefrancois en Vincent Leroy. Na 2 lekke banden en een afgebroken versnellingspook gaf de bekende GULF Subaru Impreza finaal de geest op 800 meter van de finish van de allerlaatste klassementsproef.

66 teams van de 117 ingeschreven bereikten de finish.

Volgende afspraak voor het Frans rallykampioenschap is op 19 en 20 april voor de Rallye Lyon Charbonnières Rhône.