Berichten

Archief

NIEUWS

East Belgian Rally: Benoit Verlinde rijdt naar winst in het Criterium

De East Belgian Rally telde niet mee voor de Clio Trophy Belgium, maar Benoit Verlinde en Anton Dupan reden hun Clio Rally5 toch in de kijker op de snelle proeven in de Oostkantons. Het duo won het Criterium met een voorsprong van 1’03″5 op Dany Born met een Renault Clio R3T en met 1’10″8 voorsprong op de Clio R3 van Gunther Lenges. Kortom, een volledig Renault-podium na de opgave van Patrick Thiry, die op de tweede plaats was geëindigd met zijn Peugeot 306, maar bij de nakeuring werd zijn wagen te licht bevonden.

Drievoudig winnaar Bruno Blaise was even in de running om de tweede plaats, maar in de slotlus kreeg hij mechanische problemen en moest hij zijn Opel Corsa parkeren. Na het wegvallen van Thiry en Blaise werd het een vierde plaats voor Frederik Vandeloock (BMW E30) die zo de leiding neemt in de tussenstand van het Criterium kampioenschap. Thuisrijder Sascha Hilgers puurde andermaal het maximum uit zijn Clio RS 2 en dat leverde hem een verdienstelijke vijfde plaats op.

Michael Pittellioen nam met zijn BMW Compact F2000 een voorzichtige start, maar nadien wist hij met enkele goeie chrono’s gestaag op te klimmen naar de zesde plaats, waarmee hij nipt Guy Grosjean (Peugeot 205) en Nicky Thijs (BMW E36) achter zich liet. Mario Bohr ging dit trio lange tijd vooraf, maar door een kleine schuiver strandde hij met zijn Clio IV op een negende plaats. De Top 10 werd afgerond door Patrick Gaethofs (Honda Civic).