Berichten

Archief

NIEUWS

ASAF: M. Boon zegeviert in de Rally Des Ardennes!

De Rally Des Ardennes werd gisteren van start tot finish gedomineerd door Xavier Bouche (Subaru Impreza WRC). Toch was het niet de Belgische kampioen van 2005 die als winnaar over het podium reed… Bouche werd immers bestraft na een klacht voor illegale assistentie en uit het klassement genomen toen hij niet akkoord ging met de getroffen sanctie.

Zo ging de overwinning naar de jonge Mathias Boon (Subaru Impreza N14). Het was nog een spannend slot in Dinant, want Patrick Snijers tikte in zijn Subaru Impreza N12B Gr N) als tweede aan op amper 15sec. David Bonjean, die kennismaakte met de BMA Skoda Octavia WRC in voorbereiding op de TAC Rally, reed een wisselvallige wedstrijd. Met tijden in de buurt van Bouche begon zijn wedstrijd aanvankelijk goed, maar na een lekke band en een lichte sortie even later moest hij toch tevreden zijn met een derde plaats.

In div 1-2-3 ging de zege naar Philip Castremanne. De Suzuki Swift piloot was op het gladde parcours ruim een minuut sneller dan de Clio’s van Josué Damsin en Patrick Grignet.

Op de voorlaatste rit werd de wedstrijd nog opgeschrikt door het zware ongeval van Thierry Dupuis. De piloot uit Nandrin verloor nabij de finish van Chevetogne de controle over zijn Subaru Impreza Gr A en schoof van de baan. Helaas kon een botsing met de wagen van de baancommissarissen aan de finishlijn niet vermeden worden, waarbij een drietal gewonden vielen.